dinsdag 2 april 2013

Rode bieten hummus

Mooi rood is niet lelijk :)
Deze hummus is niet alleen lekker op brood/toast maar gaat ook goed samen met rijst en bonengerechten.
En misschien bedenk je nog meer leuke smaakcombinaties waar deze vrolijke hummus bij zal passen!



Rode bieten hummus veganistisch recept


Ingredienten
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 rode biet, kleine, gekookt (gedurende ongeveer 30 minuten) en geschild
  • beetje vocht van kikkererwten en/of olijfolie
  • 1/2 tl koriander of komijn, of beide
  • 1 El tahin (sezaampasta - wit of bruin)
  • zout, evt. peper
Instructies
  1. Hummus maak je door alle ingredienten in de blender te gooien :) 
  2. Je kunt gaan voor gezond - als ik - bruine tahin (meer calcium en minder vet dan in de witte!), kookvocht in plaats van olijfolie; of je maakt hem heel rijk, als je er zin in hebt. 
  3. Normaal gesproken wordt citroensap ook aan hummus toegevoegd, maar zo vind ik mijn hummus niet lekker en al gauw te zuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...