woensdag 10 april 2013

Cranberrysaus zonder suiker

Cranberrysaus gaat goed samen met veel gerechten, de zoet-zure smaak past goed bij vettige bonen gerechten zoals linzen-walnoten loaf of bonenballetjes, tempegerechten, pannenkoeken.

Ook kun je cranberrysaus als spread voor toasts of bagels gebruiken, als muffin & ijs topping en veel meer.




Cranberrysaus zonder suiker

veganistisch recept vegan cranberry sauce

Ingredienten
  • Cranberry
  • appeldiksap (of andere zoetstof naar keuze)
  • water
Bereiding
  1. Doe cranberry's in een pannetje met een beetje water zodat ze niet verbranden voordat ze sap geven. Zet ze op een klein vuurtje en stoof ze met appeldiksap naar smaak totdat ze ingekookt zijn tot een saus. Dit duurt even, afhankelijk van hoeveelheid cranberry's, rond de 45 minuten.
Wat kun je nog meer toevoegen: citroenschil, sinaasappelschil, kaneel, vanille, rozemarijn (vers/droog), rozijnen.

Ook kun je cranberry-blueberry saus maken, die twee gaan goed samen.
Als je de bessensaus fijnmaalt met een handmixer of door de zeef (food mill) en agar agar (misschien dat maizena ook zal werken!) toevoegt, kun je er leuke geleitjes van maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...