woensdag 13 februari 2013

Valentijnsdag dessert: Gestoofde peertjes met framboossaus en cashew creme

Dit is hét dessert waar iedereen blij van wordt - glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij :) Maar genieten zul je!
Dit is het ware Yin & Yan op je boord. Cashew creme kun je mooi in de vorm van het hartje serveren, happy Valentine's Day allemaal!





Gestoofde peertjes met framboossaus en cashew creme veganistisch recept dessert glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij vegan valentine's day dessert

Ingredienten
  • 8 stoofpeertjes
  • 1 schil van citroen
  • 3 kaneelstokes
  • 1 fles/pak sap (perensap, appelsap, frambozensap..)
  • 1 pak diepvries frambozen
  • 1/4 - 1/2 rijsstroop
  • 1 kopje (een nacht) geweekte cashews (van 100 g rauwe cashews)
  • 1/4 kopje water
  • 1/2 kopje rijsstroop
  • vanille (extract, of stokjes, zaadjes geschrapt)
Instructies
  1. Peren Schil de peren, laat het stokje erop zitten.
  2. Doe de peertjes, sap, schiel van de citroen en kaneel in de pan, kook gedurende 20-25 minuten. Laat afkoelen in de pan.
  3. Framboossaus Doe frambozen en rijststroop in de pan.
  4. Kook een minuut of 10 om de saus te verkrijgen.
  5. Cashew creme Doe de ingredienten in de blender, totdat een gladde saus ontstaat. (Water beetje bij beetje toevoegen)
Serveren:


 Een een muntblaadje voor het feestelijke effect!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...