woensdag 2 januari 2013

Bruine bonen burgers en Vegan Challenge

VeganChallenge website staat al een paar dagen live! Wat is het toch een snoepje geworden.
Met heerlijke recepten die je nu al, voordat de Challenge begonnen is, kunt uitproberen.
Ik heb voor de website één recept mogen testen! Deze bruine burgers heb ik getest. Ze zijn erg lekker geworden!




Bruine bonen burgers veganistisch recept

Ingredienten
  • 1 El olie
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 wortel, geraspt
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 van de grote blik bruine bonen
  • 1 El gezeefde tomaten
  • 1 EL sojasaus
  • 50 gram havervlokken (of 75 g havermout)
  • 1/2 tl zout
  1. Fruit een gesnipperde ui in een pan met olie totdat deze zacht is. Doe de uitgeperste knoflook bij en fruit nog 1 minuut mee. Voeg er geraspte wortel aan toe en de kruiden. Zet het vuur uit als de wortel zacht is geworden.
  2. Prak de bonen, doe er wortelmengsel en de rest van de ingredienten bij. Maak 4 grote of 8 kleine burgertjes. Kleine burgers zijn makkelijker te bakken.
  3. Bak in de hete pan op middelhoog vuur rond de 4 minuten aan beide zijden totdat de burgers mooi bruin zijn.

    Als je een beginnende kok bent en last hebt van uiteenvallende burgers kun je naast havervlokken havermeel (of andere meel) gebruiken in verhouding 1 tot 1. Andere oplossingen voor stevige burgers:
    - maak ze niet te groot
    - bak in de hete pan en draai ze pas om als één zijde goed doorbakken is. 

    Tip: maak een dubbele hoeveelheid en vries de helft van de mengsel in zodat je de volgende keer snel aan de slag kunt met burgers bakken!
    Lekker met deze champignonsaus.
Vegan Challenge begint in februari. Doe je ook mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...